Stoelendans, muzikanten, dichters en meer in De Slegte

Zondag 28 oktober presenteert Festival Mooie Woorden een gratis toegankelijk programma in boekhandel De Slegte tijdens Jong, Jonger, Jongst, georganiseerd door Culturele Zondagen. Het is een gevarieerd programma met experts, debutanten, muzikanten, dichters, orakels, broekies en hun opa’s, die komen vertellen over ongevraagd advies, pijnlijke momenten, onbegrijpelijke levenslessen, en opgroeien tegen wil en dank.

Tussen 13:00u en 16:30u zal er een Literaire Stoelendans zijn, het frisse groentje David Bogaers en Kunstbende-winnaar Çestmir Bergsma komen hun jonge talent beproeven, singer-songwriter Mevrouw Tamara biedt muzikale ondersteuning, Elfie Tromp draagt voor uit en verkoopt haar literaire tijdschrift Strak en Maurits de Bruijn draagt voor uit zijn debuutroman Broer.

Tijdens de Literaire Stoelendans staan zeven schrijvers voor de uitdaing op een van de zes stoelen een plek te bemachtigen. Iedere keer als een schrijver geen plekje weet te bemachtigen moet hij of zij voordragen. De stoelendans wordt uitgevoerd door jonge, talentvolle schrijvers en dichters die op het punt staan te debuteren of net gedebuteerd zijn. De deelnemers blijven nog even geheim, maar komen allemaal uit de literaire kweekvijver Literaturjugend van Literair Productiehuis Wintertuin.

De middag biedt meer jeugdelijk vertier met voordrachten en optredens, maar kom vooral ook genieten van nostalgische muziek, wijn of thee met koekjes, een buttonmachine om je eigen Festival Mooie Woorden-button mee te maken en de nutteloze levenslessen top 5. Neem je grootouders mee!

In februari vindt de achtste editie van Festival Mooie Woorden plaats op meerdere bijzondere plekken in Utrecht. Het grensverkennende culturele festival wordt bestormd door talentvolle, nog onontdekte schrijvers en dichters, maar maakt hier en daar ook plaats voor muziek, beeldende kunst en theater.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *