Mooie Woorden

Stichting Utrechts Boekenfeest organiseert Festival Mooie Woorden in samenwerking met de vele literair/culturele organisaties die in Utrecht actief zijn en de boekhandels Broese, De Slegte, Savannah Bay, Literaire Boekhandel en Hinderickx & Winderickx.

De eerste editie van het festival vond plaats in het najaar van 2004. Het opende met een feest in de Winkel van Sinkel, waar de deelnemende organisaties een voorproefje gaven van de activiteiten die in de festivalweek zouden volgen. Deze voorproefjes werden omlijst met optredens van Spinvis, Ruben van Gogh en Tjitske Jansen.

Het festival vormde zo dé portal naar het Utrechtse literair/culturele leven van het seizoen.

De achtste en vernieuwde editie van het Utrechtse festival zal plaatsvinden op twee zeer van elkaar verschillende plekken: in het gezellige Theater Aluin en tussen de flamingo’s, konijnen en reuzencactussen in de Intratuin in Utrecht. Door een divers aanbod, zal er voor elke liefhebber van cultuur iets te doen zijn in het weekend van 16 en 17 februari.

Zaterdag 16 februari: Tussen de flamingo’s
Meindert Talma in de spotlight bij de buitenverlichting, Anneke Claus in een vogelhuisje, Hanneke Hendrix tussen de bomen. Kom een literaire route lopen door de verschillende afdelingen van de Intratuin, met voordrachten van onder meer Daan Doesborgh, Hanneke van Eijken, Elfie Tromp, Jan Glas en Martijn den Ouden & dj Dikke Thomas. Flamingo’s Kwik, Kwek en Kwak maken het programma af. De middag wordt afgesloten met Cie. Perelmans eenakter ‘Naar’, en een drankje in Intratuins eigen bar. Schaf meteen je eigen FMW-linnentas, een sanseveria of een konijn aan en ga naar huis met een tweedehands dichtbundel van de OpenDichtBus.

Intratuin Koningsweg
Aanvang: 13.30u
Toegang gratis

Zondag 17 februari: Helden en idolen
Schrijvers, dichters en wetenschappers komen vertellen over hun voorbeelden: wie beïnvloedde hun werk en waarom? Er wordt voorgedragen uit eigen werk, maar de idolen zullen veelvuldig worden geciteerd. Met Dennis Gaens, Nyk de Vries, Victor Meijer, Nicolle Lamerichs en als hoofdgast held P.F. Thomése. Bij de afsluitende borrel zorgt ContraContra voor literaire muziek, en FMW’s eigen columnist Willem Claassen presenteert de middag.

Aluin, Villa Concordia
Deuren open: 14.30u, aanvang: 15.00u
Toegang: € 5, reserveren verplicht via [email protected]